Bloggnorge.com // positivisme
Start blogg

positivisme

DU er verdifull – DU er god nok – DU kan klare alt du vil

Å føle seg heldig

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 14. juli , 2016 kl. 18:35

FB_IMG_1465760373335God ettermiddag :)

For en fin dag det har vært, sola skinner litt og vesla og jeg har fått vært masse ute nå etter jeg var ferdig på jobb. Vi satt lenge og lekte i gresset. Det et er noe med å sitte på bakken, ute i naturen og bare være tilstede som er så herlig. Det gjør meg så glad. Legge fra seg telefonen en stund og bare koble ut. Koble fra.

Har du noen gang sett en ettåring leke? En ettåring leker med leker, det er klart. Å leke- det er gøy. Men hva er en leke? Det er ikke nødvendigvis det vi voksne kjøper i butikken. Idag var de morsomste lekene to bøtter og en liten ball. Så moro en liten kropp kan ha det med tre så enkle elementer er imponerende. En ettåring repeterer og repeterer. Ballen i bøtta, ballen ut av bøtta, gi ballen til mamma, si «takk», ballen i bøtta, ballen ut av bøtta, gi til mamma, ikke si «takk» . Om og om igjen. Det blir ikke kjedelig, det skjer bare ikke. Det blir heller ikke kjedelig å se på. For den gleden og engasjementet ettåringen viser for de helt enkle ting- det er inspirerende. Og det inspirerer meg til å gjøre det samme- «go back to basics».

Forleden kom jeg over en TEDtalk video om lykke. Det var en buddistisk munk som hadde innlegget. Hun ga to spørsmål til publikum:

1. Har du en god dag?

2. HVORFOR har du en god dag?

Denne videoen dukket opp fra minnet mitt i stad da vi satt der ute i gresset. Ja, jeg vil svare ja, idag er en god dag. Jeg har en god dag. Dagene mine er som regel gode. Men hvorfor har jeg en god dag? Det er det mange grunner til. Men i bunn og grunn er det fordi jeg føler meg heldig. Jeg føler meg veldig heldig. Jeg har så mye som jeg setter pris på i livet mitt. Og jeg er glad for å leve akkurat mitt liv, akkurat nå. Det betyr ikke at alt alltid er perfekt. Det betyr ikke at det ikke finnes utfordringer eller ting jeg ønsker skal bli bedre. Ting jeg drømmer om å oppleve. Alle har vi det, og det er jeg veldig opptatt av at ikke er en feil. Det er bare sånn vi er skrudd sammen. Og hvis du tenker etter- uten nye ting å strebe etter ville heller ikke verden gått fremover. Hvis alle var 100% fornøyd  og aldri opplevde utfordringer i egne liv, ville aldri LØSNINGENE oppstå. For man kan jo ikke ha en løsning uten et problem. Problemer som opp gjennom historien er blitt løst med oppfinnelser som både hjulet, møllen, elektrisiteten, telefonen, mobilen eller Facebook for den saks skyld.

Det jeg mener med at jeg føler meg heldig er at det føles godt å åpne øynene og SE de positive aspekte ved eget liv. For de finnes det mange av. Og hvordan vi føler oss henger jo sammen med hvilke tanker vi tenker. Og hvilke tanker vi tenker har vi mye mer kontroll på enn vi er opplært til å tro. Og å anerkjenne dette betyr både en frihet til å skape sin egen virkelighet, men det betyr også et ansvar. For når vi vet at vi kan skape en bedre hverdag bare ved å se på livene våre med et annet blikk, krever det at man må være oppmerksom på egne tanker. Og sakte, men sikkert gjenkjenne hva som er tanker som er nyttige og hvilke som ikke er gunstige. Og ikke minst bevisst velge andre tanker når de ugunstige tankemønstre oppstår.  I praksis betyr dette at man f.eks. innser at man ikke MÅ fortsette å tenke visse tanker når man ser seg selv i speilet. Selv om man har tenkt de samme, stygge tankene om eget utseende hele livet, MÅ man ikke det. Der er nemlig ingen regel som sier at du må være misfornøyd med deg selv med mindre du ser ut som menneskene i sladrepressen. Det er ingen regel som sier at selv om du hele livet er blitt fortalt at du ikke klarer noe, at du ikke kan være «vellykket» eller «gjøre det bra» fordi du kommer fra en lang rekke forfedre som ikke har hatt hellet med seg. Det er ikke lovpålagt å fortsette å tenke negative tanker om hvorfor man er singel. Ensom. Å tro på de tankene som forteller deg at du er enslig fordi du ikke er god nok. At ingen vil ha deg. At du er mislykket fordi du ikke har funnet en partner. Slutt å gi de vonde tankene oppmerksomhet, de som sier at livet ditt er mislykket, at problemer oppstår som en «personlig straff», at det ikke er en løsning, at du burde skamme deg, at du alltid sier feil ting, osv osv. Rekken er endeløs, og jeg vil ikke gi de mer fokus nå.

Det du derimot kan gjøre, som faktisk BURDE være lovpålagt, er å velge BORT disse tankene og ikke gi dem mer oppmerksomhet. Bare slutte med det, nå med en gang. For det fortjener de ikke. De tankene fortjener ikke å bli lyttet til. De tankene holder deg bare tilbake.

Jeg lurer på- har du en god dag idag? Hvorfor er den god? Eller hvorfor er den ikke så god? Og har du LYST til å ha en god dag i morgen?

For selv om jeg føler meg heldig, så vet jeg også at dette egentlig ikke har med hell å gjøre. Når det kommer til stykket. Det har å gjøre med å bevisst velge sine tanker. Hadde det vært slik at såkalt «heldige» mennekser automatisk ble lykkelige, ville det aldri eksisterert en ulykkelig slank person. En ulykkelig rik person. En ulykkelig gift person. Og det vet vi alle sammen at eksisterer.

Så slutt med de tankene, vær mer som en ettåring og sett deg i gresset litt i stedet. Le! Nyt! Lek!  (Det må altså ikke innebære to bøtter og en ball). Du kan leke med hva (og hvem) du vil, leken er det DU bestemmer den skal være.

Ha en finfin kveld folkens:) Håper morgendagen også blir god.

Marthe:)

 

 

 

 

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.